Translate

woensdag 11 februari 2015

Weer zo'n fijn klusweekend!

Afgelopen weekend hebben we weer een flinke klus geklaard. Op de 1e etage hebben we 2 slaapkamers en de hal geschilderd en ook beneden zijn in de woon- en eetkamer, keuken en toilet de plafonds gewit en alle muren geschilderd. Ook nog eens alles flink schoongemaakt; het ziet er weer heerlijk fris uit, met heel veel dank aan lieve vrienden die echt 2 dagen lang keihard gewerkt hebben! 

We begonnen op de 1e etage, kamer 1 en 2 voor zo ver mogelijk leeg, afdekken met oude gordijnen en aan de slag!Er werd echt heel hard gewerkt! 
Tussendoor nog maar 2 emmers verf bij gehaald, die eerste emmers waren zo leeg! 
Toen de 2 slaapkamers en de hal en het trapportaal klaar waren, gingen we beneden verder...

Aan het eind van de dag gezellig aan tafel, genieten van heerlijke Belgische biefstuk van de slager uit Boncelles - het smaakte goed, en de drank ook! :)


De volgende dag na het schilderwerk, ook nog een ouderwetse voorjaarsschoonmaak: 
aan het einde van het weekend, zag het er allemaal weer helemaal fris en strak uit:
Zondag rustdag: welverdiend na deze vrijdag en zaterdag. 
We zijn lekker gaan wandelen in de buurt: uit de verflucht, heerlijk in de natuur. 
Beetje fris, en sommige paden waren wat glibberig, maar wel lekker om weer even buiten te zijn.

't was een bijzonder productief maar ook een heel gezellig weekend.

We hebben de afgelopen jaren al vaker klusweekenden gehad, en ik sta elke keer weer te kijken hoe ongelofelijk veel werk er verstouwd kan worden als je met zovelen bent. Dit keer waren we met z'n zevenen en hebben 2 dagen gewerkt: in je eentje redt je dat nog niet in 2 werkweken...

Sinds de aankoop van de Auberge hebben we vaak gebruik mogen maken van de helpende handen van onze vrienden en familie. We hebben wel weekenden met z'n 10-en gehad, waarbij een strakke taakverdeling handig was om elkaar niet in de weg te lopen. 'De oudjes' (laat ze het niet horen ;) regelen hun eigen klusweekenden om alles wat met elektra te maken heeft weer op orde te brengen. Een vriendin die het als haar vaste taak ziet om de kroonluchters schoon te maken, en een andere vriendin die geregeld roept dat een hulpje in de catering ook altijd handig is. Een vriend die alles weet van plafonds, gips etc. En weer een ander die gewoon handig is in alles.
Al met al heel veel helpende handen die voor ons het werk een stuk lichter hebben gemaakt,
hier zijn we dan ook heel dankbaar voor!

Snel maar 'ns de agenda pakken wanneer we de rest gaan doen ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten