Translate

Activiteiten in de buurt van Hony

Activiteiten vanuit Auberge Le Barrage, binnen een straal van 30 km


de tuin van Vakantiehuis Auberge Le BarrageHet is natuurlijk een heerlijk tijdverdrijf om lekker in de tuin van het vakantiehuis te luieren met een goed boek en een fijn glas wijn. Of om binnen aan tafel met de (klein)kinderen een spel te doen. Of om eindelijk te proberen die kruiswoordpuzzel echt eens hélemaal af te maken...

Aan de andere kant staan de Belgische Ardennen bekend om de talloze mogelijkheden voor outdoor activiteiten. Zonde om hier geen gebruik van te maken, terwijl je hier nu toch bent...


Hieronder een aantal suggesties en links naar handige sites.Wandelen:

mooie wandelroutes vanuit Auberge Le BarrageWandelen ligt natuurlijk erg voor de hand; er zijn routes vanaf de voordeur van Auberge Le Barrage, maar ook routes die een paar kilometer verderop beginnen. Kijk voor meer informatie en links op onze pagina wandelroutes vanuit ons vakantiehuisEen link naar een site voor motor-fiets-mountainbike-skeeler-wandel & kanoroutesFietsen:

Geoefende fietsers, mountainbikers en wielrenners kunnen zich hier lekker uitleven. Een flink aantal fietsroutes is behoorlijk pittig en technisch. Een overzicht met diverse fietsroutes vind je hier. Nog een link met GPS routes in de provincie Luik, en nog een site met routes vind je hier. Voor de echte wielrenner zijn bekende namen Roche aux Faucons, Tilff-Bastogne-Tilff en Luik-Bastenaken-Luik.

Voor een beginnende fietser is Ravel 5 een mooie route die langs ons huis loopt: mooi vlak en rustig. Alle RAVELroutes bij elkaar vormen een netwerk van wandel- en fietspaden, veelal langs rivieren; fraaie landelijke routes. Ze zijn verboden voor gemotoriseerd verkeer zodat je op je gemak kunt genieten van de schitterende omgeving. Op deze manier is fietsen hier voor iedereen mogelijk. 

Buffel Outdoor bivakkeert vaak bij ons in de buurt: op aanvraag kunnen zij mountainbikes bij ons aan huis afleveren en ophalen. Voor meer informatie, mail naar Nancy van Buffel Outdoor.
fietsen afgeleverd bij vakantiehuis Auberge Le Barrage door Buffel Outdoor


Kanoën of kajakken:

Ook als je wilt kanoën/kajakken in de Ardennen zijn hier weer diverse mogelijkheden. In het voor- en najaar is er meestal genoeg water in de Ourthe, 's zomers bij laag water kan het zijn dat je een keertje vast komt te zitten: even uitstappen, een stukje duwen en je kunt weer verder. Wij regelen altijd met Buffel Outdoor dat zij ons ophalen, we rijden dan met een aantal auto's mee en beginnen de kanotocht meestal in Hamoir en roeien dan tot Comblain-au-Pont: een schitterende route! Je komt dan onderweg 2 barrages tegen waarbij je er bij één moet uitstappen. De kano's van Buffel zijn zeer stabiel (voor 1, 2, en 3-pers.). 
Andere opties zijn naar oa. Durbuy of Coo rijden: hier zijn ook bedrijven te vinden waar je kano's of kajaks kunt huren. Kijk bijvoorbeeld eens naar durbuyadventure of coo-adventure.nl voor een kanotocht over de Amblėve. (Maar waarom zou je, als je ook zo dichtbij terecht kunt...)
kanoen tot aan auberge le barrage in Hony met buffel outdoor
gezellig in de kano op de ourthe bij hony en esneux
kanoen op de ourthe bij hony en esneuxGolf:

De dichtstbijzijnde golfbaan is Royal Golf Club du Sart Tilman. 18 holes, 1 golfbaan. Ontworpen door Tom Simpson; een juweeltje in Luik. Van horen zeggen: 'lay-out van de holes is geweldig'. 'De greens zijn moeilijk maar fantastisch en supersnel'. 'Mooie en uitdagende holes, prachtig clubhuis'. 'Zeer de moeite waard'. Op deze site vind je nog een aantal andere golfclubs in de buurt
Afstand Auberge Le Barrage tot de golfclub: 5,2 km. Royal Golf Club du Sart-TilmanKlimparcours en tokkelen door de bomen: 

Forestia is zowel een avontuurpark met klimparcours als een dierenpark in Theux/La Reid. Klimmen door de bomen en van kabelbanen af: er zijn diverse parcours voor verschillende leeftijden met diverse gradaties, zelfs al eentje voor kinderen vanaf 2 jaar, maar ook echte pittige, langere routes voor de ouderen. Reserveren voor het klimparcours is aanbevolen.
Klimparcours in Avonturenpark Forestia
Klimparcours in Avonturenpark Forestia

Klimparcours in Avonturenpark ForestiaKlimparcours in Avonturenpark Forestia


Wie niet kan/wil klimmen, kan in Forestia ook door het dierenpark lopen - hier lopen zo'n 300 dieren rond, waaronder steenbokken, herten, bruine beren, wilde zwijnen en een aantal wolvensoorten. Ook is er een expositie over wolven. De dieren lopen hier rond in semi-vrijheid, een fijn park om doorheen te wandelen, zowel voor jong als oud. Er is hier ook een bar-restaurant met overdekt terras.
Afstand Auberge Le Barrage tot Forestia: 23 km. 
Bruine beer in dierenpark Forestia
Wilde zwijntjes in dierenpark ForestiaRotsklimmen en abseilen:


Lekker avontuurlijk! De meeste grotten en rotsen in België zijn in beheer van een federatie en/of verenigingen, soms zelfs van particulieren. De Union Belge de Spéléologie (UBS) is sleutelbewaarder van de meeste grotten bij ons in de buurt, en van hen heb je ook toestemming nodig als je een rots wilt beklimmen en/of wilt afdalen in een grot. Als je bij je boeking van ons vakantiehuis meldt dat jullie interesse hebben in klimmen, abseilen of spéléologie, dan kunnen wij proberen toestemming, een gids en begeleiding te regelen. Dit kan dan bijvoorbeeld bij:

Rochers de Sainte Anne (ook wel: rocher de Brialmont) in Tilff: deze kalkrots is zo'n 50 meter hoog, met wel 59 routes, variërend van 0-8e graads. De plaat staat bekend om z'n hooggeplaatste eerste haak. Daarna is alles goed gezekerd. Meer info op deze site.
Afstand Auberge Le Barrage tot Rocher Sainte Anne: 4,3 km.

Rocher d'Esneux: een rots van 60 meter hoog, een aantal routes met een klein overhangetje. In de bovenste helft zijn de haken wat verder uit elkaar. Er zijn 23 routes, variërend van 5b tot 7b.
Afstand Auberge Le Barrage tot Rocher d'Esneux: 4,2 km. 

Rocher Grise in Comblain-au-Pont: deze rots is 35 meter hoog, 75 meter breed en heeft 32 route's, graad 4-5-6.
Meer info op deze site.
Afstand Auberge Le Barrage tot Comblain-au-Pont: 13,5 km. 
Rocher Sainte Anne Tilff


Speleologie (op ontdekkingstocht in de grotten):

Met een lampje op je helm klim en kruip je door aardedonkere gangen van de grotten en glijd je over de blubber op weg naar de geheimen van de ondergrondse wereld. Een behoorlijk uitdagende, sportieve en avontuurlijke activiteit waarbij je geen last moet hebben van claustrofobie of achluofobie (angst voor het donker). Deze activiteit kan uitsluitend onder begeleiding van experts die de grotten kennen. Er zijn natuurlijk bijzonder veel grotten in de Ardennen waar je dit kunt doen, waarvan veel vlak in de buurt van ons vakantiehuis. Bijvoorbeeld de Grotte de Sainte Anne, vlak voor Tilff. Hier is een filmpje, kijk en oordeel zelf.... 
In Comblain-au-Pont is een grot met een spannend onderdeel, nl. 'het geboortekanaal': dat hoef ik waarschijnlijk niet verder uit te leggen... Mochten jullie interesse in speleologie hebben; mail ons dan, dan kunnen wij proberen contact leggen met een gids, begeleiding en de sleutelbewaarders van de grot (zie hierboven bij klimmen en abseilen).
Afstand Auberge Le Barrage - Grotte Sainte Anne: 4,3 kmGrotte Sainte Anne bij Tilff

Geocaching:

Geocaching ('op jacht naar een schat' met behulp van GPS-coördinaten) kun je overal doen, dus ook in de Ardennen. Het is een mooie combinatie van een avontuurlijke speurtocht en een mooi stuk van de omgeving zien; een leuke buitenactiviteit voor jong en oud. In het kort een uitleg: op bijzondere plaatsen zijn waterdichte doosjes (caches) verstopt met hierin een logboekje of een ruilvoorwerp. Op een speciale geocaching site kun je GPS-coördinaten in de buurt vinden. Als je onze postcode intoetst, krijg je 179 caches te zien! Handig is deze startershandleiding, en ook op deze Nederlandse site vind je hierover meer informatie. Het kan lastiger zijn dan het lijkt om op de plaats van de cache te komen. Sommige caches vind je met behulp van opdrachten en puzzeltjes onderweg. Vergeet niet dat de afstand hemelsbreed is, en dat dit kan betekenen dat je een onverwachte heuvel over moet, of dat je om moet lopen om naar de andere kant van de rivier te komen...
geocache kaart N-E-S-Wop jacht naar de schatofficial geocache

Duiken:

Er zijn vele locaties in België om te duiken. In de provincie Luik zijn 4 steengroeves, te weten: 
La Gombe (vanaf Auberge Le Barrage 6,9 km) Meer info ook: La Gombe
Sprimont (Carrière de Lillé) (vanaf Auberge Le Barrage 12,9 km).  
Barrage de Robertville (vanaf Auberge Le Barrage 66,5 km.)
Barrage à Bütgenbach  (vanaf Auberge Le Barrage 69,9 km.)

Iets verder weg in de provincie Namen zijn er ook vier: 
Carrière de floreffe (Flato) (vanaf Auberge Le Barrage 82,2 km.)
Carrière de Vodelée (vanaf Auberge Le Barrage 93,6 km.)
Carrière la Croisette (vanaf Auberge Le Barrage 96 km.)
Carrière la Roche Fontaine (vanaf Auberge Le Barrage 99,1 km.)

Om over de 2 dichtstbijzijnde groeves iets uit te weiden: de zandsteengroeve La Gombe, vlakbij de Ourthe in Esneux wordt gerekend tot de mooiste groeves van België! Hier ligt een F84 van de Belgische luchtmacht 15 meter diepte, waar je in kunt gaan zitten. Niet op de schietstoel, die lichtbruine het toestel op tientallen meters voor de neus. Er zwemt hier ook veel vis: snoek, steur, (koi)karper, barbeel en rivierbaars. Deze fijn duikstek is goed bereikbaar en heeft goede faciliteiten zoals verwarmde douches, toiletten en een kantine. Op afspraak kun je hier ook nachtduiken maken! La Gombe is goed te combineren met een (middag)duik in Sprimont. Met als tip te eindigen in Sprimont omdat je daar goed kunt eten ;) Deze ondergelopen granietgroeve is iets lastiger bereikbaar. Wel weer een compleet andre locatie; een beetje surrealistische omgeving met rotsblokken en steile wanden. Onder water vind je oa. 2 duikerklokken, een Mariabeeld en een buis waar je doorheen kunt zwemmen. Ook heb je grote kans de 2 vaste bewoners tegen te komen: Igor en Boris, 2 grote steuren. Verder dezelfde vissoorten als in La Gombe. Twee mooie locaties voor weer een compleet nieuwe ervaring!
Duiken in de zandsteengroeve La Gombe, vlakbij Esneux
Plattegrond van de zandsteengroeve La Gombe, vlakbij Esneux


Zwemmen:

Een frisse duik in de Ourthe kan heerlijk zijn, maar wees voorzichtig: als het water over de dam stroomt, kan het gevaarlijk zijn, laat de kinderen nooit zonder begeleiding zwemmen!
Er is ook een openlucht zwembad in de buurt; 1 juli t/m 30 september kun je zwemmen bij Les Prés de Tilff. Hier zijn 3 zwembaden, een waterglijbaan, een speeltuin, springkussens en een brasserie.
Afstand Auberge Le Barrage tot Les Prés de Tilff: 8 km. 
waterglijbaan bij openlucht zwembad les pres de Tilff
Bowlen:

Een overdekte activiteit, tenslotte regent het ook wel eens in de Ardennen ;) In Tilff is Bowling 633, een bowlingcentrum met 8 banen. Bij de bar kun je drankjes en kleine hapjes bestellen. Als je in het weekend wilt gaan, is het slim om te reserveren.
Afstand Auberge Le Barrage tot Bowling 633: 5,6 km. 
bowling 633 TilffMini-golf:

In Luik is een overdekte 18-holes mini-golfbaan in een fluoriscerende omgeving.  Je kunt hier een kort filmpje bekijken om een indruk te krijgen.
Afstand Auberge Le Barrage tot Goolfy: 26,4 km. 
overdekte mini-golfbaan Goolfy in Luik
Schaatsen:

In Luik, in het nieuwe winkelcentrum Mediacité is een schaatsbaan van 30m x 60m dus 1800m2! De Bulldogs en Grizzlys van Luik spelen hier ijshockey maar er zijn ook veel momenten waarop vrij geschaatst kan worden. Schaatsen zijn te huur, check meer info in het Nederlands hier.
Afstand Auberge Le Barrage tot La Patinoire de Liège: 16,4 km. Schaatsbaan van 1800m2 in Mediacite in Luik


Blijf deze pagina checken, deze lijst met activiteiten in de buurt is nog lang niet klaar!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten