Translate

Wandelroutes vanuit ons vakantiehuis

Vanuit Auberge Le Barrage kun je heerlijk wandelen 


Hony ligt in het gebied van 'Le Grand Site de la Boucle de L'Ourthe'; een beschermd natuurgebied in het Waalse gewest. Dit is het gebied waar de Ourthe een bocht maakt rond het gehuchtje Ham. Het is niet voor niets dat hier zoveel mensen naar toe trekken voor een fijne vakantie of een weekendje weg: de schitterende natuur biedt diverse mogelijkheden tot vermaak. Allerlei activiteiten zijn hier mogelijk; van sportief, uitdagend en avontuurlijk tot iets rustiger: wandelen.Vakantiehuis Auberge Le Barrage in Le Grand Site de la Boucle de L'Ourthe
Hony: beschermde natuurgebied van het Waalse gewestDit deel van de Belgische Ardennen is uitermate geschikt om wandelend te genieten van het natuurschoon: langs de oevers van de Ourthe, langs steile rotswanden, beboste heuvels en glooiende landschappen met grazende koeien.Jacobsschelp: het herkenningsteken van Camino de SantiagoWij hebben meerdere wandelkaarten in de la liggen en bij de dienst voor Toerisme (Place du Souvenir 20, Tilff / Avenue des Ardennes 17, Esneux) zijn diverse wandelroutes verkrijgbaar/te koop. Eenvoudige wandelingen vanaf een paar kilometer maar ook langere met een uitdagender parcours. Ook loopt de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela door Hony. Deze bedevaartstocht wordt ook wel de Camino de Santiago of de Jacobsweg genoemd; het herkenningsteken van deze route is de St. Jacobsschelp. Le Grand site de la Boucle de L'Ourthe
wandelroutes rondom Vakantiehuis Auberge Le Barrage
Een bekend wandel/fietspad is Ravel 5; een goed beloopbare route langs de Ourthe van 53,7 km tussen Luik en Durbuy (dus langs Vakantiehuis Auberge Le Barrage). We zien veel mensen met een rugzakje om voorbij lopen. Handiger vinden wij de routes waar begin- en eindpunt gelijk zijn. De auto bij ons voor de deur laten staan en lekker op sjouw.

Ook kun je natuurlijk iets verderop beginnen, bijvoorbeeld bij de abdij van Brialmont (dat is 5 km. rijden bij ons vandaan). Er is genoeg plek om te parkeren. Als je keurig de aangegeven bordjes volgt, is de wandeling 5,5 km (route 11).En na afloop een drankje op een van de vele terrassen in Tilff smaakt dan heerlijk ;)


wandelroute rondom abdij van Brialmont: vlakbij Vakantiehuis Auberge Le Barrage
Mooie wandeling van 5,5 km rondom de abdij van Brialmont

wandelroute rondom de abdij van Brialmont


Op de site wandelroutes in België staan veel mooie wandelroutes, met daarbij duidelijk aangegeven
hoeveel kilometer, welk hoogteverschil en wat de moeilijkheidsgraad is.

Een mooie loop bij ons vandaan is bijvoorbeeld deze
 (7,8 km; 2,58m hoogteverschil; graad: makkelijk):

wandelroute Hony-Esneux vanaf Vakantiehuis Auberge Le Barrage

De beschrijving van deze route vindt u hier:

Leuk: vanuit het bos van Esneux, ongeveer waar je in bovenstaand kaartje de pijl in het groen ziet staan, heb je een mooi uitzicht op ons vakantiehuis, de dam en de brug over de Ourthe:

uitzicht op Vakantiehuis Auberge Le Barrage vanuit Esneux


Ook mooi, maar iets langer en pittiger: de route langs de Roche aux Faucons. Deze rots is een korte, steile beklimming in het parcours van Luik-Bastenaken-Luik; volgens de kenners een echte kuitenbijter. Ook lopend maak je een aardige klim.

wandelroute vanaf Auberge Le Barrage naar Esneux en Roche aux Faucons

Als wandelaar heb je vanaf de Valkenrots een geweldig mooi uitzicht op de hoefijzervorm van de Ourthe, zo'n 100 meter lager. Daar fietsen die (snelle) wielrenners gewoon aan voorbij ;)


Roche aux Faucons, uitzicht richting Hony

uitzicht vanaf de Roche aux Faucons

uitzicht vanaf de Roche aux Faucons richting Esneux

Behalve vanuit Hony, staan er zowel vanuit Tilff als vanuit Esneux meerdere wandelingen op de kaart:


wandeling Tilff wandeling Tilffwandeling Tilff
En zo zijn er nog heel veel meer mooie routes; 

kom naar Hony-Esneux en ervaar het zelf!


Een superhandige app voor wandelroutes op je smartphone is: wikiloc
Nog een handige site: wandelroutes

Terug naar informatie over Vakantiehuis Auberge Le Barrage
Bekijk ook onze interieurfoto's
      en ons mooie uitzicht op de Ourthe
en activiteiten in de buurt van Hony'Thanks for sharing': hieronder kun je deze informatie delen via mail, blog, Twitter, Facebook, Pinterest of aanbevelen op Google +  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten